Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το κόκκινο κορδόνι - Βασιλική Νευροκοπλή

Σε μια μικρή πολιτεία ζούσε η μικρή Ηρώ. Μια μέρα η γιαγιά της της χάρισε ένα κόκκινο κορδόνι. Η Ηρώ λάτρεψε το κορδόνι αυτό και έπαιζε καθημερινά μαζί του.
Στη πολιτεία αυτή υπήρχε και ένας βασιλιάς ο οποίος μεγάλωνε το γιο του μαζί με τη γυναίκα του. Ο βασιλιάς αυτός έκανε όλα τα χατίρια στο γιο του και τον αγαπούσε πολύ. Το βασιλόπουλο μαζί με τη μητέρα του ζωγράφιζε πολύ όμορφες εικόνες και πάντα του έλεγε ότι αυτό που ζωγραφίζει με αγάπη του δίνει δεύτερη ζωή. 
Κάποια στιγμή η μητέρα του πέθανε. Τότε το βασιλόπουλο λυπήθηκε τόσο που από τότε ότι ζωγράφιζε του αφαιρούσε τη ζωή. Η πολιτεία είχε γίνει απαίσιο χωρίς ομορφιά. Το βασιλόπουλο ρώτησε τον σύμβουλό του εάν είχε πάρει τα πάντα από τους υπηκόους του. Εκείνος του απάντησε ότι έμεινε ένα πράγμα να εξαφανίσει, το γέλιο του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν κάλεσε όλα τα παιδιά της πολιτείας στο παλάτι με γελωτοποιούς για να τα διασκεδάσουν. Όταν τα παιδιά άρχισαν να γελούν το βασιλόπουλο ζωγράφισε το γέλιο και η χαρά των παιδιών σβήστηκε. 
Η Ηρώ με το κόκκινο κορδόνι της έφτιαξε το πρόσωπο του βασιλόπουλου με ένα πλατύ χαμόγελο. Το βασιλόπουλο τότε ξαναβρήκε τη χαρά του. Η πολιτεία ομόρφυνε και πάλι. Όλα έγιναν όπως ήταν πριν. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. 

Μάρθα Α. (Δ1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου