Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Το Προσυνέδριο Δυτ. Θεσσαλονίκης του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 πήγαμε στο Προσυνέδριο Δυτ. Θεσσαλονίκης για το 4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, για να παρουσιάσουμε την ηλεκτρονική μας σχολική εφημερίδα του ¨Ντελάληδες του 8ου¨ και για να δούμε εργασίες από άλλα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). 
Προσυνέδρια γίνονται αυτό τον καιρό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία (Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική, Ημαθία). Στη Θεσσαλονίκη γίνονται δύο: ένα στη Δυτική και ένα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Υπεύθυνοι για το Προσυνέδριο Δυτ. Θεσσαλονίκης είναι οι Σχολικοί Σύμβουλοι κ. Κέκια Αιμιλία και  κ. Μαρκάδας Σωτήρης
Στο Προσυνέδριο υπήρχε πολύς κόσμος. Η αίθουσα ήταν γεμάτη μαθητές. Στην αρχή της εκδήλωσης μίλησαν ο Δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης  Είπαν καλά λόγια για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, για τους μαθητές και τους δασκάλους. Ανέφεραν ακόμη πόσα χρόνια γίνεται το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, πώς ξεκίνησε, πόσα σχολεία και μαθητές συμμετέχουν σε αυτό.

 Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Καρτσιώτης.

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης Κοντογιαννίδης Κωνσταντίνος.

Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης Ματζιάρης Παύλος.

Ο Δήμαρχος Ελευθερίου-Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης.

Έπειτα ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των σχολείων. Υπήρχε μια μεγάλη οθόνη που φαινόταν αυτός που μιλούσε και η παρουσίαση του κάθε σχολείου. Είδαμε πολλές ωραίες εργασίες. Η συμμετοχή μας ήταν μια ωραία εμπειρία γιατί είδαμε εργασίες άλλων σχολείων, μάθαμε πράγματα και παρουσιάσαμε τη δικιά μας εργασία. Ελπίζουμε και αυτή να άρεσε σε αυτούς που την είδαν. 
Έξω από την αίθουσα υπήρχε χώρος όπου και εκεί τα σχολεία   παρουσίαζαν τις εργασίες τους. 
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα μικρό φωτορεπορτάζ που κάναμε από το Προσυνέδριο. 
Αντωνία Τ., Παναγιώτης Τ. Βασίλης Χ. (Στ3΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου