Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το παγόνι και ο γερανός.

Ένα βιβλίο που διάβασα και μου άρεσε είναι το ¨Παγόνι και ο Γερανός¨. Διάβασα σε αυτό ότι οι πρώτοι Έλληνες έτρωγαν τα παγόνια, όπως εμείς τώρα τρώμε τα κοτόπουλα. Έλεγε ότι ήταν τέλειο φαγητό και για αυτό μεγάλωναν τα παγόνια σαν κατοικίδια ζώα. 
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παγόνι που άνοιγε τα φτερά του κάθε λίγο και ενοχλούσε τα άλλα ζώα. Παρόλο όμως που ενοχλούνταν τα άλλα ζώα έλεγαν ότι το παγόνι είναι ένα όμορφο πουλί. Μια μέρα ήρθε ο γερανός και με το θρόισμα των φτερών του διέκοψε το παγόνι. Το παγόνι θύμωσε και είπε στον γερανό ότι είναι ένα άσχημο πουλί. Τότε ο γερανός είπε στο παγόνι να είναι φρόνιμος γιατί μια μέρα θα τον έβαζαν στο ταψί. Επίσης του είπε ότι όσο αυτό είναι κάτω στη γη, αυτός πετάει ψηλά στα σύννεφα και είναι ελεύθερος. Μετά ο γερανός άνοιξε τα φτερά του και πέταξε στον ουρανό. Το παγόνι σκέφτηκε αυτά που του είπε ο γερανός και συμφώνησε. Έτσι, τελικά έγιναν φίλοι. 
Το βιβλίο μου άρεσε γιατί το παγόνι σκέφτηκε αυτά που του είπε ο γερανός και κατάλαβε ότι είχε δίκιο ο γερανός και άδικο αυτός. 


Γιάννης Κ., Δ1΄

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου