Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μυθολογία από τους μαθητές της Γ2΄

Οι μαθητές της Γ2΄ στο μάθημα της Ιστορίας έμαθαν για την ελληνική μυθολογία. Στη συνέχεια ζωγράφισαν όποιο μύθο τους άρεσε. Σας παρουσιάζουμε τις ζωγραφιές τους. 

Αγγελική Μ. (Ε1΄)


Ο Ιάσονας σπέρνει τα δόντια δράκου
Ο Ιάσονας ξεκίνησε για τον μεγάλο και δύσκολο άθλο. Έδεσε τους ταύρους με τα χάλκινα πόδια όργωσε ένα χωράφι και έσπειρε τα δόντια δράκου και από εκεί βγήκαν οι οπλισμένοι γίγαντες που ο Ιάσονας έπρεπε να πολεμήσει. Εκείνος πέταξε ένα μεγάλο βράχο και οι γίγαντες πολεμούσαν ο ένας τον άλλο ώσπου σκοτώθηκαν όλοι.


Μιχάλης Π.


Ο Οδυσσέας τυφλώνει τον Πολύφημο
Ο Οδυσσέας μέθησε τον Πολύφημο, αυτός κοιμήθηκε αμέσως τότε ο Οδυσσέας έφτιαξε ένα μεγάλο ξύλο με μεγάλη μύτη και το κάρφωσαν στο μάτι του Πολύφημου. Πριν γίνει αυτό ο Πολύφημος ρώτησε τον Οδυσσέα πώς τον λένε και ο Οδυσσέας απάντησε: "Με λένε Κανένα". Τότε ο Πολύφημος άρχισε να φωνάζει: " Βοήθεια με τύφλωσαν". Τότε όλοι οι γίγαντες ήρθαν και τον ρώτησαν ποιος τον τύφλωσε. " Ο Κανένας" απάντησε. " Αφού δε σε τύφλωσε κανένας γιατί φωνάζεις;" Τα καράβια έφυγαν αλλά ο Οδυσσέας δεν κράτησε το στώμα κλειστό και είπε ποιος είναι. Ο Πολύφημος είπε του πατέρα του να τον καταραστεί.


Κλέσα Κρ.




Γιώργος Τσ.


Κατερίνα

Μάριος

Χριστίνα Π.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου