Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η νέα βιβλιοθήκη του σχολείου μας

Την προηγούμενη Τρίτη (28/02/12) η τάξη μας πήγε για πρώτη φορά στην καινούργια βιβλιοθήκη του σχολείου μας, η οποία άρχισε να λειτουργεί. Οι δάσκαλοι μας τελείωσαν την οργάνωση της βιβλιοθήκης. Κατέγραψαν όλα τα βιβλία που υπήρχαν και τους δώσανε κωδικό. Σε αυτό τους βοήθησαν πάρα πολύ και οι κυρίες Σοφία Ιωάννου και Σωτηρία Παυλίδου που ανήκουν στο βοηθητικό προσωπικό του σχολείου. 


Πριν πάμε στη βιβλιοθήκη ο δάσκαλος μοίρασε σε κάθε μαθητή μία ¨Κάρτα Δανεισμού Βιβλίων¨, όπως στις κανονικές βιβλιοθήκες. Σε αυτή γράφουμε τα στοιχεία του βιβλίου που δανειζόμαστε (κωδικό βιβλίο, τίτλο) και την ημερομηνία δανεισμού/επιστροφής.




Η νέα βιβλιοθήκη μας άρεσε πολύ. Είναι μεγάλη και έχει πολλά ράφια για βιβλία. Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχουν καινούργια στρόγγυλα τραπέζια όπου μπορούμε να καθίσουμε και να ξεφυλλίσουμε ένα βιβλίο πριν το δανειστούμε. 





Αν και έχει αρκετά βιβλία, υπάρχουν ακόμη ράφια άδεια. Ρωτήσαμε τον κύριό μας αν αυτά θα γεμίσουν με βιβλία. Μας είπε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά. Μπορεί το σχολείο να αγοράσει κάποια ή να γίνουν δωρεές από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο ή κάποιον εκδοτικό οίκο. Μάλιστα μας είπε ότι έχουν σταλεί επιστολές σε διάφορους εκδοτικούς οίκους να κάνουν κάποια δωρεά βιβλίων. Από αυτούς μέχρι τώρα έχουν στείλει βιβλία μόνο οι εκδόσεις ¨Πατάκη¨


Μας άρεσε που τα βιβλία του σχολείου είναι πλέον συγκεντρωμένα σε ένα χώρο. Τώρα μπορούμε να δανειστούμε και βιβλία που πριν δεν μπορούσαμε, γιατί βρίσκονταν διασκορπισμένα στις άλλες τάξεις του σχολείου. Έτσι, κάποιοι συμμαθητές μας δανείστηκαν και βιβλία από άλλες τάξεις.


Δήμητρα Κυρ., Δήμητρα Γ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου