Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα παιδιά και οι κίνδυνοι του διαδικτύου


Οι Η/Υ και το διαδίκτυο είναι γνωστοί σε όλους μας σαν αξιόπιστες και σωστές πηγές πληροφόρησης. Εκτός όμως απ΄ τις πληροφορίες και τα καλά που μας προσφέρουν κρύβουν και πραγματικούς κινδύνους για ένα ανυποψίαστο παιδί.


Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς και κηδεμόνες να γνωρίζουν τις ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτεται το παιδί στο διαδίκτυο, για να μπορούν να τα προστατεύουν από κάθε κίνδυνο. 


Το διαδίκτυο ελκύει τα παιδιά. Το ότι μπορούν να μιλούν με φίλους, να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και να δημιουργούν δικές τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο κάνει τα παιδιά να εθίζονται και να κάθονται με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή. 
Δυστυχώς κάποιοι γονείς δεν δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα του διαδικτύου και αφήνουν με τις ώρες τα παιδιά τους στον υπολογιστή, χωρίς να ενδιαφέρονται τι ακριβώς κάνουν εκεί. Είναι σημαντικό οι γονείς να αφιερώνουν χρόνο με τα παιδιά τους ώστε να τους δείξουν πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τον Η/Υ χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος. 
Υπάρχουν και ειδικές ιστοσελίδες που οι γονείς αλλά και οι μαθητές μπορούν να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. 


Σας αναφέρουμε τρεις από αυτές:
  • η πρώτη είναι η ιστοσελίδα ¨Ασφάλεια στο Διαδίκτυο¨ (http://blogs.sch.gr/internet-safety/) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
  • η δεύτερη είναι η  Saferinternet.gr  του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και 
  • η τρίτη η ιστοσελίδα Cyberkids του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας (http://www.cyberkid.gov.gr/main.html) .


Αυτά είναι τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ένας γονέας για τη σχέση του παιδιού του με το διαδίκτυο. 


Ιωάννα Κ., Παναγιώτα Κ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου