Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τα παραμυθάκια της Β2΄



Διαβάσαμε τρία υπέροχα μικρά παραμυθάκια που τα έγραψαν οι μαθητές της Β2΄ με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Χριστίνας Γυμνοπούλου. Τα δύο από αυτά έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα.



Το πρώτο παραμύθι έχει τίτλο ¨Τα ζώα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα¨ και γράφτηκε από τη μαθήτρια Φένια Τ. Χριστούγεννα... και τα ζώα του δάσους θέλουν και αυτά να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους...


Απολαύστε το στολισμό τους...


¨Τα ζώα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα¨ 


Πλησίαζαν τα όμορφα Χριστούγεννα! Τα ζώα του δάσους ήταν ενθουσιασμένα! Τότε ο Ρούλης ο σκαντζόχοιρούλης είπε με δυνατή φωνή γιατί ήταν μικρούλης:
- Παιδιά γιατί δεν στολίζουμε το δικό μας δέντρο; Θα είναι το πιο ωραίο! Θέλετε;
Τα ζώα του δάσους έμειναν άφωνα. Τότε ο ψηλός λαγός είπε κι αυτός δυνατά:
- Θα ήταν ωραία ιδέα! Όμως που θα βρούμε τα στολίδια; Και εξάλλου εδώ δεν έχει έλατα!!!
- Ξέρω εγώ που θα βρούμε έλατο! Ποιος θα έρθει μαζί μου; είπε η αρκούδα. 
Τότε φώναξε ο λύκος δυνατά και καθαρά:
- Εγώ θα ψάξω για στολίδια, τις γιρλάνδες και το αστέρι! Θα είναι το δέντρο μας φα-ντα-στι-κό!!!
Κι έτσι άρχισε η δουλειά... Σε 2 ώρες τα ζώα είχαν τελειώσει! Ο λύκος είχε βρει τα στολίδια, η αρκούδα με τους άλλους βρήκαν το έλατο και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. 
Στόλισαν το δέντρο, βάλανε και το αστέρι στην κορυφή και γιόρτασαν τα Χριστούγεννα. 


Φένια Τ



Το δεύτερο χριστουγεννιάτικο παραμύθι είναι το ¨Ο Θανάσης και ο Αϊ-Βασίλης¨ της Νίκης Π., που μας μιλάει για ένα άτακτο παιδί... που ο Αϊ-Βασίλης του φέρνει και το ανάλογο δώρο...


¨Ο Θανάσης και ο Αϊ-Βασίλης¨

Ένα παιδί, ο Θανάσης ήταν πολύ άτακτο παιδί. Τη νύχτα που ερχόταν ο Αϊ-Βασίλης, ο Θανάσης άκουσε τον Αϊ-Βασίλη βγαίνει από το μπαλκόνι και λέει: "Τι δώρο μου έφερες;¨. Λέει και ο Αϊ-Βασίλης: "Σου έφερα ένα μαύρο μικρό πράγμα¨. Και έφυγε. Όταν είδε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες του ο Θανάσης είδε τα κάρβουνα και κατάλαβε ότι πρέπει να είναι φρόνιμο παιδί.


Νίκη Π.



"Η Ρίνα" ονομάζεται το τρίτο παραμύθι που διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε για σήμερα της μαθήτριας Σωτηρίας Χ.. Μιλάει για ένα σκυλάκι που το βρήκε μια οικογένεια.

"Η Ρίνα"


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία οικογένεια με τέσσερα παιδάκια. Την Θένια, τον Φάνη, την Νεφέλη Σωτηρία και την Αριάδνη.
Μια ηλιόλουστη ημέρα αυτή η οικογένεια πήγε στο τροχόσπιτο της. Εκεί βρήκανε τα παιδιά ένα σκυλάκι που το ονόμασαν Ρίνα. Μετά άρχισαν τα παιδιά να παίζουν με το σκυλάκι. Παίζανε με τα ποδήλατα, την μπάλα, το ξυλάκι, κυνηγητό και κρυφτό. Ώσπου μια μέρα το χάσανε. Από τότε δεν το ξαναείδανε. 


Σωτηρία Χ.

Οι μαθητές της Β2΄ έχουν γράψει κι άλλα παραμυθάκια...!!!


Σύντομα θα τα απολαύσετε...

Μαρίνα Κρ. / Βικτώρια Κ. (Ε1΄) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου