Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νικόστρατος



Πριν από μία εβδομάδα όλο το σχολείο πήγε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε δωρεάν ταινίες.Οι τάξεις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ παρακολούθησαν τον ¨Νικόστρατο¨ ενώ οι μικρότερες το ¨Λούραξ¨.

Θα σας παρουσιάσω εδώ την υπόθεση της ταινίας ¨Νικόστρατος¨:

Σε ένα νησί των Κυκλάδων ένα 14χρονο αγόρι, ο Γιάννης, συναντά ένα μικρό λευκό πελεκάνο, τον οποίο μεγαλώνει με πολύ μεγάλη αγάπη και στοργή. Τον κρατάει κρυφά από τον πατέρα του και δίνει στο μικρό αυτό πελεκάνο το όνομα Νικόστρατος.



Σύντομα όμως θα δούμε ότι το μυστικό του δεν μπορεί να μείνει για πολύ καιρό κρυφό, γιατί το μικρό αυτό πουλάκι θα γίνει ένας πολύ μεγάλος και όμορφος πελεκάνος, ο οποίος με την παρουσία του θα κάνει διάσημο όλο το νησί. Όμως όλα αυτά θα αλλάξουν μια μέρα, γιατί ένα λεωφορείο ξαφνικά χτύπησε το Νικόστρατο πολύ σοβαρά και όλοι νόμιζαν πως είχε πεθάνει. Ο πατέρας του Γιάννη όμως δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί ο ίδιος τον περιποιήθηκε θέλοντας να κάνει έκπληξη στο γιο του. Δεν τα κατάφερε όμως γιατί ο Γιάννης τον ακολούθησε κρυφά και είδη την έκπληξη που του ετοίμαζε ο πατέρας του. Έτσι, όλο το νησί όταν αντίκρισε ξανά τον υπέροχο αυτό πελεκάνο έστησε ένα υπέροχο γλέντι κάνοντας όλους χαρούμενους και ευτυχισμένους ξανά.

        
Το πιο όμορφο κομμάτι όλης της ιστορίας ήταν η ευαισθησία του πατέρα και η στοργή που έδειξε στον πελεκάνο, κάνοντάς ευτυχισμένο την γιο του.   
Αγγελική Γ., Στ1΄


Πρόκειται για μια τρυφερή και πολύ συγκινητική ταινία. Ο Γιάννης είναι ένα αγόρι που ζει με τον ψαρά πατέρα του σε ένα νησάκι κάπου στις Κυκλάδες. Η ζωή τους είναι μονότονη και χωρίς ενδιαφέρον, ώσπου ο ήρωας μας αποκτά ένα μικρό πελεκάνο. Τον φροντίζει και τον αγαπά, καθώς είναι γι΄αυτόν πολύ σημαντικός. Ο μικρός πελεκάνος μεγαλώνει και γίνεται πανέμορφος. Και ενώ όλα κυλούν ήρεμα εμφανίζεται στο νησί η Αγγελική , η ανιψιά του ιδιοκτήτη του μοναδικού καφενείου σε όλο το νησί. Τα δύο παιδιά γνωρίζονται και μαζί με το Νικόστρατο θα περάσουν όμορφες στιγμές. Ώσπου ένα τραγικό γεγονός θα ταράξει την καλοκαιρινή τους ευτυχία...  

Καθώς λοιπόν πλησιάζουν οι διακοπές, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους  να δείτε οπωσδήποτε την ταινία. Σίγουρα θα σας ταξιδέψει !

Ευθυμία Ρ., Στ2΄

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου