Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α΄ τάξης στο Κτήμα Μπαϊρι.


Τα παιδιά της Α΄ τάξης, τα τμήματα Α1΄ και Α2΄, πήγανε την πρώτη τους εκπαιδευτική εκδρομή, με τις δασκάλες τους, την κ. Χριστίνα Γυμνοπούλου και την κ. Φανή Ιακωβίδου. Επισκέφτηκαν  το Κτήμα Μπαϊρι στην Αξιούπολη. Είπαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το πώς πέρασαν. Επειδή όμως ως ¨πρωτάκια¨... δεν ξέρουν ακόμη να γράφουν, πήγαμε με μαγνητοφωνάκι μας και τους πήραμε συνεντεύξεις. Στην αρχή ήταν ντροπαλοί αλλά στη συνέχεια μας είπαν αρκετά για το πώς πέρασαν...


Αγγελική Μ., Θεοδοσία Γ./ Στ1΄


Εκεί πέρα που πήγαμε μας έδωσαν στο τέλος να φάμε μέλι και ψωμί και πιο πριν πήγαμε σε ένα δρόμο με μια γέφυρα και είχε πολλά δέντρα και είχε σκοτάδι. Είδαμε ένα καταρράκτη και μετά περπατούσαμε και βγήκαμε στην παιδική χαρά. Εκεί που πήγαμε στην παιδική χαρά, σε έναν δρόμο όταν πήγαινες έβλεπες πολλά ζώα και άλογα και σκυλάκια και κότες και γουρούνια. Εμένα μου άρεσε το άλογο, επειδή το ταΐζαμε και ήταν καλά, δεν ήταν άγρια. Στην εκδρομή είδαμε τα βαρέλια που μέσα έχουν το κρασί. Ήταν πολλά. Πήγαμε να μας δείξουν πώς φτιάχνουν το κρασί. Πήγαμε με λεωφορείο και ήταν μακριά. Είδαμε τα παιδιά να πατούν τα σταφύλια με τα χέρια. Βγάλανε μούστο. 
Αναστασία Μ. 


Η εκδρομή μου άρεσε πολύ. Ήταν ωραία που μας έδειξαν τον τρύγο. Είδαμε τρία είδη σταφυλιών. Ένα είδος το τρώμε, ένα που φτιάχνουμε κρασί και τα Φραγκοστάφυλα. Είδαμε διάφορα ζώα. Πέντε άλογα, δύο κατσίκες και ένα μεγάλο άλογο καφετί. Μας έδειξαν πώς κουβαλούσαν τα παλιά τα χρόνια τα σταφύλια. Μου άρεσε όταν φεύγαμε που φάγαμε ψωμί με μέλι. 
Δημήτρης  Κ.


Πήγαμε στο κτήμα Μπαϊρι. Μου άρεσε που ήμασταν στο λεωφορείο. Μας έδειξε ο κύριος που το είχε πώς φτιάχνετε το κρασί. Δύο παιδάκια μπήκαν και πατούσαν με τα χέρια τους τα σταφύλια και πήγαμε μέσα εκεί για να δούμε τα βαρέλια, το κρασί, να δούμε μέχρι που είναι. Οι μύκητες πίνουν τη ζάχαρη και την κάνουν οινόπνευμα. Περπατήσαμε σε γέφυρα που ήταν με σχοινιά και είχε ένα μικρό ποταμάκι, με κούτσουρα που ήταν φτιαγμένη. Προχωρήσαμε στην παιδική χαρά και ταΐσαμε τα άλογα και είδαμε γουρούνια και σκυλάκια και κότες. Μου άρεσε το άλογο επειδή το ταΐσαμε χορταράκια. Τα σκυλάκια κοιμόντουσαν όταν τα είδαμε και οι κότες έτρωγαν κάτι. Εκεί είχε κούνιες, τραμπάλες, παγκάκια. Είχε γήπεδο, παίξαμε μπάλα και πολλά παιδάκια χτυπιόντουσαν. Αργήσαμε πόση ώρα μέχρι να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε στο ποδόσφαιρο και ο κύριος μας είπε όποιος κρεμαστεί στα σίδερα θα μας πάρει την μπάλα. Και είδε έναν στα σίδερα και μας την πήρε για λίγο και μετά μας την έδωσε ξανά και μας προειδοποίησε. Εκεί πέρα είχε και ένα πράγμα, που δεν ξέρω πώς το λένε, και σκαρφαλώνεις και είχε ξύλα. 
Χρήστος Α.


Πήγαμε στην Αξιούπολη με λεωφορείο. Ήταν αρκετά μακριά. Είδαμε πολλά πράγματα. Πώς φτιάχνουν το κρασί. Είδαμε ζώα, άλογα, γουρούνια. Τα άλογα μου άρεσαν γιατί καμιά φορά κάνουν και βόλτες. 
Δέσποινα Γ. 

Είδαμε το δάσος. Περπατήσαμε, είδαμε άλογα, γουρούνια, κατσίκες και μετά είδαμε πώς έφτιαχναν το κρασί. Πώς πατάνε τα σταφύλια σε κάτι μεγάλα βαρέλια. Βλέπουν πόσο είναι το κρασί και μετά το φτιάχνουν. Τα σταφύλια έχουν κάτι μικρά μαϊμουνάκια που τα λένε μύκητες και μετά το κάνουν οινόπνευμα και φτιάχνουν το κρασί. 
Αβραάμ Χ.


Πήγαμε στην Αξιούπολη. Είδα άλογα, είδα σκυλάκια, κατσίκες και πώς κάνουν το κρασί. Βγαίνει από τα σταφύλια. Είδαμε και αμπέλια. 
Δημήτρης Ι.

Είδα ένα πάρκο, είδα σκυλάκια,είδαμε αλογάκια, είδαμε πώς κάνουν το σταφύλι και πώς τα πατάνε. Είδαμε και κότες, είδαμε και το δάσος. Μου άρεσε πιο πολύ το πάρκο και το άλογο, γιατί τα άλογα τα αγαπάω. 
Χριστίνα Π.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου