Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Το ¨Μουσικοχορευτικό ταξίδι¨ και η έκθεση ζωγραφικής του σχολείου μας


Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν στην αυλή του σχολείου μας  ''Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις'' και η έκθεση  ζωγραφικής που ετοίμασαν τα παιδιά του σχολείου.
       Η προετοιμασία της εκδήλωσης ξεκίνησε το πρωί με τα συνεργεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, τα οποία έστησαν μια μεγάλη εξέδρα και πολλές  καρέκλες στην αυλή του σχολείου μας.


 

       Κατά τις 7 το απόγευμα, πολύς κόσμος άρχισε να προσέρχεται στην αυλή. Όλες οι καρέκλες και οι κερκίδες γέμισαν με γονείς και παιδιά. Πολλοί όμως έμειναν και όρθιοι.



       Οι "Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις'' περιλάμβαναν τραγούδια που τραγουδούσαν μαθητές του σχολείου, χορούς που χόρευαν τα παιδιά μικρών τάξεων και μουσική, η οποία παιζόταν από μαθητές που είχαν φέρει μαζί τους κιθάρες, τύμπανα, ποντιακή λίρα και αρμόνιο.

        Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κόσμος χειροκροτούσε πολύ δυνατά, δείχνοντας ότι του αρέσει αυτό που ακούει ή βλέπει.




        Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: ''Όνομα: Τέχνη, Επίθετο: Περιβάλλον¨, συμπεριλάμβανε ζωγραφιές και χειροτεχνίες που έφτιαξαν οι μαθητές όλων των τάξεων. Στους τοίχους υπήρχε μία ζωγραφιά από κάθε μαθητή, ενώ πάνω σε θρανία υπήρχαν οι χειροτεχνίες που έφτιαξε κάθε μαθητής.


        Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και της έκθεσης, εγώ και κάποιες άλλες συμμαθήτριές μου, (η Ιωάννα Κ., η Παναγιώτα Κ., Η Άννα Κ., η Ανθούλα Κ. η Δήμητρα Κ. και η Ελίνα Τ.), μοιράζαμε το 2ο τεύχος της εφημερίδας μας με τιμή 1ευρώ στους γονείς που παρακολουθούσαν  τις εκδηλώσεις αλλά και στους περαστικούς που περνούσαν έξω από το σχολείο.
         Ένα μεγάλο μπράβο σ' όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και περισσότερο στα παιδιά της έκτης που μας αποχαιρέτησαν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο καθώς και στα πιτσιρίκια της πρώτης που τα κατάφεραν άψογα....!
         Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάαααααλο ευχαριστώ στον δάσκαλο της μουσικής Θανάση Μηλιώκα, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ στην ετοιμασία της εκδήλωσης και στην προετοιμασία των μαθητών, αλλά και στην δασκάλα των Εικαστικών Αθηνά-Νανά Παμπουκίδου που βοήθησε και αυτή εξίσου πολύ για τη  ετοιμασία της έκθεσης ζωγραφικής.

Αγγελική Μ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου