Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η τελευταία συνέντευξη της ΣΤ3΄: Συνέντευξη με την κυρία μας Μεταλλίδου Ευδοξία

  • Αυτά τα δύο χρόνια μαζί σας περάσαν πολύ γρήγορα γιατί διασκεδάσαμε. Εσείς περάσατε καλά;
Από τη πρώτη στιγμή που μπήκα στην τάξη σας πείστηκα ότι θα έχω μια πολύ όμορφη διαδρομή, ένα ωραίο ταξίδι. Βλέποντας σας και βλέποντας το βλέμμα σας, κατάλαβα ότι θα περάσουμε δύο πολύ όμορφα και δημιουργικά χρόνια. Τελειώνοντας αυτά τα 2 χρόνια πιστεύω ότι είχα απόλυτο δίκιο. Δικαιώθηκα στις σκέψεις μου, στις προσδοκίες μου και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό που μου χαρίσατε.
  • Έχετε κάνει κάτι αντίστοιχο όπως κάνατε φέτος με την εφημερίδα μας και παλαιότερα με κάποια άλλη τάξη;
Έχω ξανακάνει σχολική εφημερίδα με μια άλλη έκτη τάξη σε σχολείο στο Λαγκαδά όπου δούλευα. Αλλά εκεί η εφημερίδα ήταν μόνο σε έντυπη μορφή και όχι σε ψηφιακή. Δεν είχε τόσο μεγάλη έκταση, ποικιλία και ποσότητα θεμάτων. 

  • Σκοπεύετε να συνεχίσετε την εφημερίδα και με την τάξη που θα έχετε του χρόνου;
Είναι μια σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι δε θα ήθελα να αφήσω αυτό το έργο, γιατί στήθηκε με πολύ αγάπη και προσπάθεια και νομίζω ότι αυτό είναι ένας λόγος σοβαρός να θελήσω να συνεχίσω και την επόμενη  χρονιά. 
  • Πιστεύετε ότι το γεγονός πώς φέτος ήμασταν στην ΣΤ΄ τάξη μας επηρέασε ως προς το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μας;
Πιστεύω ότι από όλες τις έκτες που είχα μέχρι τώρα ήσασταν από τα παιδιά που διατηρήσατε την αγνότητα και τον αυθορμητισμό μας. Βέβαια, σε σχέση με πέρυσι, λίγο κάποια παιδιά δείξανε κάποια στοιχεία... ¨ότι μεγαλώσανε¨... αλλά νομίζω ότι πραγματικά κρατήσατε το θετικό, το καλό στοιχείο μέσα σας. 
  • Υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν κάνατε με εμάς αλλά θα θέλατε να είχαν γίνει;
Πάρα πολλά πραγματικά και σας το έλεγα πολλές φορές ότι ¨θα σας αφήσω στην ίδια τάξη¨ και γιατί δεν ήθελα να σας αποχωριστώ και γιατί ήθελα να κάνω μαζί σας και άλλα πράγματα. Σας έλεγα ότι δυστυχώς ο χρόνος με πιέζει, ότι δε μου φτάνει, δεν προλαβαίνω. Ήσασταν μια τάξη με την οποία μπορούσα να κάνω πολλά και δημιουργικά πράγματα. Δεν πειράζει. Θα συνεχίσω με τις επόμενες τάξεις. 
  • Πόσα χρόνια εργάζεστε ως δασκάλα;
Συνολικά εργάζομαι 11 χρόνια.
  • Πού σπουδάσατε;
Σπούδασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ 1988 και 1992.
  • Διοριστήκατε αμέσως ή πέρασαν κάποια χρόνια;
Δυστυχώς δε διορίστηκα αμέσως. Ήμασταν η γενιά των δασκάλων που χρειάστηκαν να περιμένουν πάρα πολλά χρόνια για να διοριστούν. Υπήρχε και ένα ατυχές για μας γεγονός, η κατάργηση της επετηρίδας, όπου ξαφνικά ενώ ήμουν έτοιμη να διοριστώ βρέθηκα εκτός. Χρειάστηκε στη συνέχεια να δώσω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να μπορέσω να διοριστώ. Ο πρώτος μου διορισμός ήταν στη Ρόδο. 
  • Αν ήταν στο χέρι σας θα θέλατε να μας έχετε άλλη μια χρονιά;
Εννοείται, εννοείται, εννοείται...

Κλειώ Χ., Ταμάρα Π. (ΣΤ3΄)

1 σχόλια:

δάσκαλος98 είπε...

Παιδιά, σας παρακολουθούσα και σας καμάρωνα! Καλό καλοκαίρι σε όλους! :))

Δημοσίευση σχολίου