Κυριακή 20 Μαΐου 2012

¨Το Παραμύθι της Μουσικής¨ - Βασιλική Νευροκοπλή

Σε έναν βασίλειο (Μαρώνεια) ζούσαν ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα που δεν τους έλειπε τίποτε εκτός από ένα παιδάκι. Ήθελαν ένα παιδί χωρίς ¨κουσούρια¨ και το ζήτησαν από το Θεό. Η επιθυμία τους όμως δεν πραγματοποιούνταν και έτσι ζήτησαν τη βοήθεια ενός γέρου σοφού του γερο-Σωφρόνιου. Η συμβουλή του γέρου ήταν να μην ζητούν από το Θεό το ¨τέλειο παιδί¨, αλλά να δεχτούν να έχει ένα μειονέκτημα. Έτσι κι έγινε. Μετά από λίγο καιρό η βασίλισσα γέννησε ένα κοριτσάκι το οποίο όμως ήταν τυφλό. Αν και τυφλό ήταν πολύ έξυπνο, όμορφο και αγαπούσε τη μουσική. Ονόμασαν το κοριτσάκι Θεοδώρα (δώρο του Θεού). Η Θεοδώρα απέκτησε έναν φίλο, τον Αλέξιο, έναν βοσκό ο οποίος τραγουδούσε πολύ όμορφα. 
Όταν η Θεοδώρα μεγάλωσε και έπρεπε να παντρευτεί, ζήτησε να πάρει για άντρα της ένα μουσικό. Μουσικοί από όλον τον κόσμο ήρθαν στο βασίλειο για να την κερδίσουν. Ποιος άραγε θα είναι ο τυχερός;;;
Το παραμύθι μας άρεσε γιατί το κορίτσι ενώ ήταν τυφλό αισθανόταν τον κόσμο γύρω της μέσα από την αφή και την ακοή και έγινε πολύ σπουδαία. Επίσης ήταν ωραίο που στο τέλος μουσικοί από διαφορετικές χώρες ενώνονται και παίζουν όλοι μαζί. 

Δήμητρα Κ., Δήμητρα-Ραφαηλία Γ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου