Κυριακή 13 Μαΐου 2012

13 Μαΐου: Γιορτή της Μητέρας



Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Μαΐου. Καθιερώθηκε τον 20ο αιώνα από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα γυναικών.
Στην χώρα μας γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου 1929 για να ταιριάζει με τη χριστιανική  γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά στη δεκαετία του ΄60 καθιερώθηκε τη δεύτερη Κυριακή του Μάη.


Η μητέρα είναι ένα  πρόσωπο πολύτιμο, μοναδικό, αγαπημένο. Γεννά τη ζωή και προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα την αγάπη, τη στοργή  και την αφοσίωσή της. 


Έτσι είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας  αυτήν την Κυριακή.
Αν και δεν πρέπει να την δείχνουμε μόνο τότε. Πρέπει να εκφράζουμε την αγάπη μας κάθε μέρα.
Ένα μπουκέτο λουλούδια, μια καρτούλα, σοκολατάκια, μια καλή κουβέντα, μια τρυφερή αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα φιλί. Απλά δωράκια αλλά γεμάτο αγάπη!


Να και  μερικές προτάσεις - ιδέες από τα παιδιά του Δ1΄ που μαζί με την κυρία τους, την κα Έλλη, ετοίμασαν μικρά δωράκια για τις μανούλες τους. Μια όμορφη κάρτα, ένα δίπλωμα και ένα πανέμορφο γλαστράκι.









Αλλά και ο Δήμος μας ετοιμάζει εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μητέρα. Καλεί όλα τα παιδιά, την Κυριακή 13 Μαϊου, από τις 10:30 π.μ - 14:00 μ.μ. να συγκεντρωθούν στην πλατεία Δημαρχείου του Ευόσμου φέρνοντας μαζί τους παλιά γοβάκια της μαμάς τους. Εκεί θα τα μετατρέψουν σε όμορφες γλαστρούλες για να τις χαρίσουν στις μητέρες τους και να στολίσουν διάφορα σημεία της περιοχής μας.


Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου.!

                                                                   Μαρβίνα Π, Ταμάρα Π, Χρύσα Χ,  Μπρούνο Σ. (ΣΤ'3)

2 σχόλια:

Summertime Blues είπε...

κάνε ανάρτηση και γράψε ΟΧΙ!!
Όχι, Η παλιά διεπαφή του Blogger να ΜΗΝ καταργηθεί τους επόμενους μήνες.
πάντως αν συνεχιζεις να κανεις χρηση της παλιας εγγράφεσαι στα στατιστικα ποσοστά των χρηστων της γκουγκλ που την χρησιμοποιουν

Lampros Lampinos είπε...

Πάρα πολύ καλές οι κατασκευές σας... είμαι σίγουρος ότι οι μανούλες σας θα χαρήκαν πολύ!!
Χρόνια τους πολλά!

Δημοσίευση σχολίου