Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η αγάπη ενός παιδιού για τα βιβλία: Ένα παιδί μετράει τα άστρα

Από το Ανθολόγιο των Ε΄-Στ΄ τάξεων διαβάσαμε το κείμενο ¨Ένα παιδί μετράει τα άστρα¨ του Μενέλαου Λουντέμη. Το κείμενο μου άρεσε γιατί δείχνει την αγάπη ενός παιδιού για τα βιβλία.


Βρισκόμαστε στην εποχή που το βιβλίο θεωρείται ένα είδος πολυτελείας και οι οικογένειες για να το αποκτήσουν κινούσαν γη και ουρανό. Ενώ σήμερα όποιος θέλει μπορεί να πάει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του ή σε μια βιβλιοθήκη και να αγοράσει ή να δανειστεί ένα βιβλίο. 
Το παιδί της ιστορίας μας λοιπόν, αγαπάει πολύ τα βιβλία και αφού δε μπορεί να πάει από το χωριό που ζει στην πόλη να πάρει ένα βιβλίο παρακαλεί ένα γέροντα που πηγαίνει, να του πάρει ένα. Του δίνει κάποια χρήματα για το βιβλίο όμως ο γέρος δεν τα δέχεται και ζητεί από το παιδί να του πει ως αντάλλαγμα τις ιστορίες του βιβλίου. Ο γέρος το αγόρασε αλλά δεν έβγαλε άκρη και το έδωσε στο παιδί. Το παιδί το διάβασε και το αγάπησε πολύ αυτό το βιβλίο και μέχρι το τέλος του χρόνου διάβασε ακόμη δέκα.
Αντίθετα, πολλά παιδιά σήμερα δεν εκτιμούν την ομορφιά των βιβλίων και αφιερώνονται ολοκληρωτικά σε άλλα πράγματα όπως είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Παναγιώτα Κ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου