Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ενημέρωση πυρασφάλειας

Την τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα ήρθε στο σχολείο μας ο κ. Παλουκτσόγλου Χαραλάμπης, πυραγός για να ενημερώσει τις τάξεις Ε΄ και Στ΄ και τους δασκάλους μας σχετικά με μέτρα προστασίας από τη φωτιά. 


Αρχικά μας είπε για τα τηλέφωνα άμεσης βοήθειας: Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Αστυνομία 100, όλα τα παραπάνω 112. Τόνισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε φάρσες με αυτά τα τηλέφωνα.
Μας μίλησε για τη δουλειά των πυροσβεστών. Ανέφερε τον εξοπλισμό που έχουν, τις ειδικές στολές που φορούν και το δύσκολο έργο τους. Ακόμη μάθαμε ότι όταν χρειαστεί πηγαίνουν από τη Θεσσαλονίκη σε άλλα μέρη της Ελλάδας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση πυρκαγιών. Επίσης μας έδωσε πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά. Μίλησε για τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο χώρο του σχολείου μας σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Μας έδειξε τη μάνικα που υπάρχει, το κουμπί κινδύνου και είπε ότι το σχολείο διαθέτει και πυροσβεστήρες. Βασικό είναι είπε να μην μας πιάσει πανικός αλλά να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας.




Για την Ελλάδα ανέφερε ότι έχει πολλές φωτιές που οφείλονται και στο κλίμα που το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό και με μεγάλη ξηρασία. 



Εντύπωση μας έκανε όταν μας είπε ότι σε περίπτωση φωτιάς στο σπίτι, εφόσον δεν μπορούμε να φύγουμε, καλό είναι να μπούμε στην μπανιέρα και να καταβρεχόμαστε με νερό ώσπου να έρθει η πυροσβεστική. 

Αγγελική Μ., Κωνσταντίνος Κ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου