Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι μαθητές της Γ2΄ γράφουν και ζωγραφίζουν ¨Το χρυσό βουνό¨ του Άρη Δημοκίδη

Με αφορμή την επίσκεψη του συγγραφέα Άρη Δημοκίδη στην Έκθεση Βιβλίου που έγινε πριν τα Χριστούγεννα στο σχολείο μας, οι μαθητές της Γ2΄ με τη δασκάλα τους διάβασαν το βιβλίο ¨Το χρυσό βουνό¨. Το διάβασαν στην τάξη τους αλλά και το έπαιρνα και ο καθένας σπίτι του για να το διαβάσουν. Αφού το διάβασαν όλοι έγραψαν μικρά κειμενάκια για το τι τους άρεσε και ζωγράφισαν σκηνές από το βιβλίο. 

Δήμητρα Κυρ. (Ε1΄)


Τα παιδιά μπήκαν στη σπηλιά και άκουσαν έναν περίεργο ήχο. Ο Ηλίας ρώτησε: ¨Μήπως είναι αρκούδα;¨. Πλησίασαν να δουν και ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ και πετάχτηκαν πέτρες πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και πήγαν χιλιόμετρα μακριά.

Όλγα


Στην είσοδο τα παιδιά όταν είδαν το σκελετό τρόμαξαν και έτρεξαν έξω. Η Στέλλα μια ιδέα και ήθελαν να την ακούσουν. Τελικά φοβήθηκε μόνο ο Ηλίας το σκελετό και παραλίγο να γίνει φοβερά καρδιακός. Η Στέλλα του είπε ότι δεν είναι τίποτα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.


Κατερίνα Ν. 


Δύο σκίουροι ισορροπούσαν στο δέντρο ένα σορό βελανίδια να τα πάνε στη φωλιά τους. Τότε γλίστρησαν, έπεσαν και τα βελανίδια πετάχτηκαν στο κεφάλι του δασάρχη.



Ο Στέφανος και η Στέλλα είδανε στη σπηλιά ένα σκελετό. Μου άρεσε που ο Στέφανος ήταν πολύ φοβισμένος. 


Αντριάνα Μ. 


Όταν τα παιδιά μπήκαν στη σπηλιά στην είσοδό της είδαν έναν τρομακτικό σκελετό και μετά είδαν μία πολύ μεγάλη αρκούδα.



Τα φουντούκια πάνω στο κεφάλι του αρχηγού. Εμένα μου φάνηκε πολύ αστείο όταν τα φουντούκια απ΄τα σκιουράκια έπεσαν πάνω στο κεφάλι του αρχηγού. 



Εδώ είναι η αρκούδα που τρομάζει τα παιδιά ενώ κανονικά ήθελε να τους βοηθήσει. 

Γιώργος Τσ. 


Ο Ηλίας συνέχεια παραπονιόταν για την υγεία του και έλεγε γιατί τον έφεραν οι γονείς του αφού ήξεραν ότι αρρωσταίνει εύκολα. Ήταν ο παραπονιάρης της παρέας και ο αρρωστιάρης.


Κλέσα Κρ.


Από αυτή την ιστορία με εντυπωσίασε πολύ η αρκούδα που ζει στη σπηλιά και τρώει ψάρια.


Νικολέτα


Μια μέρα ζήτησα από τη μαμά μου να παίξουμε το χρυσό βουνό κι αυτή μου απάντησε: μάζεψε τους φίλους σου και πάτε στο χρυσό βουνό. Έτσι, πήγαμε στο χρυσό βουνό και είδαμε το χρυσό κουτί. 

Μαρία Τσ. 


Εμένα μου άρεσε που όλο παραπονιόταν τόσο πολύ ο Ηλίας και γκρίνιαζε πάρα πολύ. 


Κωνσταντίνα 


Αυτή η ιστορία με εντυπωσίασε πολύ έτσι όπως δείχνει τα παιδιά να έχουν μαγικές ικανότητες και να μπορούν να κάνουν πάρα πολλά πράγματα. Είναι πολύ χαρούμενα παιδάκια.

Χριστίνα Π.


Ο Ηλίας ήταν ο παραπονιάρης της παρέας και ο αρρωστούλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου