Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Εξερευνώντας τα φαινόμενα…



ΛΙΩΜΕΝΟΙ ΠΑΓΟΙ…
Αφού δεν καταφέραμε να αλλάξουμε συνήθειες… θα βουλιάξουμε, αφού οι πάγοι στον Β. Πόλο θα γίνουν νερό!
Σύμφωνα με νέες έρευνες μέχρι το 2040 δεν θα υπάρχει ίχνος πάγου στην Ανταρτική, η οποία θα έχει μετατραπεί σε μια πελώρια θάλασσες. Η πρόβλεψη προμηνύετε πιο κακιά αφού σύμφωνα ακόμα και από τις ποιό απαισιόδοξες προβλέψεις οι πάγοι δε θα έλιωναν σε λιγότερο από 80 χρόνια.


ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ…
Τι είναι το όζον και ποιες είναι οι λειτουργίες του;
Η γη, όπως πολλοί ξέρουμε, περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα. Το περίβλημα της ατμόσφαιρας ονομάζεται όζον. Το όζον λειτουργεί ως "γυαλί ηλίου" για τη γη μας, δηλαδή την προστατεύει από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου. Καταστρέφοντας το όζον επιτρέπουμε σε περισσότερες
ακτινοβολίες να "εισβάλλουν" στον αέρα. Έτσι, οι θερμοκρασίες γίνονται υψηλότερες και φτάνουμε στο φαινόμενο του "ζεστού χειμώνα".


Τώρα θα μου πείτε, τι είναι η τρύπα το όζοντος;
Η τρύπα του όζοντος είναι το αποτέλεσμα της μόλυνσής του. Η μόλυνση αυτή προκαλεί, όχι την καταστροφή, αλλά την ελαχιστοποίηση του όζοντος που. Οι ελαχιστοποίηση αυτή είναι ραγδαία και σύντομα θα προκαλέσει και την εξαφάνισή του. 


Το ήξερες αυτό; 
Το όζον αναπαράγεται μόνο του, αλλά με αργότερους ρυθμούς απ' ότι το καταστρέφουμε. 



SOS
Αν η μόλυνση του όζοντος σταματήσει, τότε ΙΣΩΣ μετά από πολλά χρόνια ξαναποκτήσει την ποσότητα που είχε πρώτα. Όμως, από έρευνες επιστημόνων, το παραπάνω είναι
πολύ ΑΠΙΘΑΝΟ…

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!
                                                            
Κατερίνα Χ., Κλειώ Χ., Στ3΄

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου