Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Πατρινό Καρναβάλι

Το πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Έχει ιστορία 180 χρόνων. Η πρώτη αποκριάτικη εκδήλωση έγινε το 1829 και πολύ γρήγορα στήθηκαν άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το Πατρινό Καρναβάλι έχει επηρεαστεί από αυτό της Βενετίας. Το 1870 άρχισαν τα καρναβαλικά άρματα. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος σταμάτησε λίγο το καρναβάλι αλλά το 1950 ξαναγεννήθηκε δυναμικά.
 Η έναρξη αρχίζει από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Κάθε χρόνο στους δρόμους της Πάτρας κάνει την εμφάνισή του ο τελάλης του πατρινού καρναβαλιού που είναι μια ειδική κατασκευή με τη μορφή μουσικού άρματος  και αναγγέλει με κάθε καρναβαλική
επισημότητα την αρχή του καρναβαλιού. Συγκεκριμένα καλεί τους πατρινούς να μαζευτούν την ημέρα της τελετής έναρξης στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Αυτό που ακολουθεί είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Διάφορες καρναβαλικές ομάδες, καρναβαλικά άρματα, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, χοροί, παιχνίδια και παρελάσεις ενώ χιλιάδες θεατές παρακολουθούν το θέαμα. Την τελευταία Κυριακή της Απόκριας πραγματοποιείται η μεγάλη παρέλαση και το κάψιμο φυσικά του καρνάβαλου.
Αντώνης Χ. , Γιώργος Σ. , Στέλιος Τ. ,
 Μιχάλης Σ., Νίκος Τ., Γιώργος Χ.(Στ3΄)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, ελάτε στην Πάτρα να το δείτε από κοντά....
Φανταστικά, πολύ ωραία, έτσι συνεχίστε!!

Δημοσίευση σχολίου