Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πρασόπιτα

Μια γευστική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι
λίγο αλάτι
1φλιτζάνι του καφέ νερό
2 πράσα
1/4 κ. μυζήθρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλιές βούτυρο
2 αβγά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή φτιάχνουμε τη γέμιση. Παίρνουμε τα δύο πράσα και τα ψιλοκόβουμε. Μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σωτάρουμε με λίγο βούτυρο. Περίπου 10΄.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μυζήθρα και το γιαούρτι. Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση, φτιάχνουμε τη ζύμη.Πρώτα ρίχνουμε  το αλεύρι, το αλάτι και λίγο νερό. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη και μετά ανοίγουμε τα φύλλα. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί και μετά ρίχνουμε τη γέμιση μέσα. Κατόπιν σκεπάζουμε με το δεύτερο φίλο και αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό.

Βάζουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά. Αφού ψηθεί, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τη σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!

Μαρβίνα Π. ( Στ΄3 )

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου