Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η αλληλογραφία της Ε1΄ με το Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς Πάρου


Μια μέρα στο μάθημα της Γλώσσας διαβάσαμε ένα κείμενο που μιλούσε για επικοινωνία μεταξύ σχολείων από διαφορετικά μέρη. Τότε σκεφτήκαμε να αλληλογραφήσουμε και εμείς με ένα σχολείο. Επιλέξαμε να είναι από νησί, για να μάθουμε πώς είναι η ζωή των παιδιών εκεί αλλά και τα σχολεία τους. 
Έτσι, ο δάσκαλός μας βρήκε το Δημ. Σχ. Αγκαιριάς που βρίσκεται στην Πάρο. Επικοινώνησε μαζί τους και εκεί ο δάσκαλος της Δ΄ τάξης, ο κ. Ξανθόπουλος Θεόδωρος, και οι μαθητές του δέχτηκαν να αλληλογραφήσουμε. Μόλις το μάθαμε χαρήκαμε πάρα πολύ.
Παρακάτω βλέπετε τις δύο πρώτες επιστολές που ανταλλάξαμε με τους μαθητές Αγκαιριάς. 


Μαρίνα Κρ., Αγγελική Μ.


Προς
Μαθητές της Δ΄ τάξης Δ.Σ. Αγκαιριάς-Πάρου          Κορδελιό, 26-1-2012

Αγαπητοί μαθητές του Δημ. Σχ. Αγκαιριάς.
Είμαστε οι μαθητές της Ε1΄ τάξης του 8ου Δ.Σ. Ελευθερίου-Κορδελιού.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο μάθημα της Γλώσσας είδαμε ένα κείμενο που μιλούσε για επιστολές και για δύο σχολεία που αλληλογραφούσαν. Έτσι, μας ήρθε και εμάς η ιδέα να αλληλογραφήσουμε με κάποιο σχολείο. Θελήσαμε να επικοινωνήσουμε με ένα σχολείο που να βρίσκεται σε νησί, γιατί θα θέλαμε να γνωρίσουμε πώς είναι η ζωή σε ένα νησί. Επίσης στο μάθημα της Γεωγραφίας μιλήσαμε για τα νησιά και τα νησιωτικά συμπλέγματα. Εκεί γνωρίσαμε τις Κυκλάδες. Έτσι, λοιπόν ο δάσκαλός μας έψαξε για ένα σχολείο που να βρίσκεται σε νησί των Κυκλάδων και βρήκε το δικό σας.
Ας σας συστηθούμε! Το Κορδελιό είναι μια συνοικία της  Θεσσαλονίκης. Το σχολείο μας είναι το μεγαλύτερο του Κορδελιού. Είναι διώροφο και σε αυτό φοιτούν περισσότεροι από 300 μαθητές. Έχει 14 τμήματα και όλες οι τάξεις σχολάνε κάθε μέρα στις 2 μ.μ. Η τάξη μας έχει 27 μαθητές. Περισσότερες πληροφορίες για το σχολείο μας μπορείτε να βρείτε στην Ηλεκτρονική Σχολική Εφημερίδα μας τους «Ντελάληδες του 8ου» στη διεύθυνση: http://ntelalides8ou.blogspot.com/
Επισκεφτήκαμε το ιστολόγιο του σχολείου σας και είδαμε το σχολικό σας κτίριο. Διαφέρει πολύ από το δικό μας. Μας φάνηκε μικρό και έχει διαφορετικό σχέδιο από το δικό μας. Πόσοι μαθητές είσαστε;
Στο διαδίκτυο βρήκαμε κάποιες πληροφορίες για το νησί σας και το χωριό σας. Είδαμε σε χάρτη που βρίσκεστε. Θα θέλαμε όμως να μάθουμε περισσότερα για το χωριό και το σχολείο σας, αλλά και για τη ζωή σας εκεί.
Ελπίζουμε να μας απαντήσετε και να αρχίσουμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές της Ε1΄



Προς
Μαθητές της Ε΄ τάξης 8ου Δ.Σ.  Ελευθερίου Κορδελιού  Πάρος, 03-2-2012

Γεια σας φίλοι μας Ντελάληδες από το Κορδελιό της όμορφης Θεσσαλονίκης. Με χαρά σας χαιρετάμε από την Αγκαιριά της όμορφης Πάρου. Είναι ωραία η ιδέα της επικοινωνίας μεταξύ μας και φυσικά θα θέλαμε πολύ να αλληλογραφήσουμε μαζί σας. Έχουμε πολλά να πούμε γιατί η ζωή στο νησί είναι διαφορετική από τη ζωή στην πόλη.
Το όμορφο νησάκι μας βρίσκεται στο νομό Κυκλάδων. Το νησί μας είναι τέλειο. Έχει περίπου 10.000 κατοίκους που ζούνε σε διάφορα χωριά και στην πρωτεύουσα, την Παροικιά. Το χωριό που είναι χτισμένο το σχολείο μας, είναι η Αγκαιριά και βρίσκεται στα νότιο-δυτικά του νησιού. Στο σχολείο μας επίσης έρχονται μαθητές από γειτονικά χωριά όπως η Αλυκή ο Κάμπος και ο Βουτάκος. Οι άνθρωποι σ’ αυτή την περιοχή του νησιού ασχολούνται με το ψάρεμα, την κτηνοτροφία, τη γεωργία και το καλοκαίρι που έρχονται πολλοί τουρίστες οι κάτοικοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Είναι σαν να κοιμάται η περιοχή το χειμώνα και να ξυπνάει το καλοκαίρι.
Γενικά η ζωή μας είναι πολύ ωραία. Ζούμε κοντά στη φύση και στον καθαρό αέρα. Τα σπίτια μας έχουν κήπους με λουλούδια. Τα καλοκαίρια εδώ κάνει πολύ ζέστη και κάνουμε πολλά μπάνια στη θάλασσα. Το χειμώνα όμως κάνει αρκετό κρύο (λιγότερο από  τη Θεσσαλονίκη) και φυσάει. Οι άνθρωποι εδώ είναι απλοί και καλοί με όλους. Διασκεδάζουν με τις γιορτές και  τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς.
Το σχολείο μας βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, δίπλα από μια όμορφη εκκλησία. Έχει δυο κτίρια. Ένα παλιό κι ένα καινούριο. Το παλιό κτίστηκε το 1928 και είχε μόνο δύο αίθουσες και δυο δασκάλους. Η Πρώτη, η Δευτέρα και Τρίτη έκαναν μαζί μάθημα. Στην άλλη αίθουσα έκαναν μάθημα οι υπόλοιπες τάξεις. Από τότε που φτιάχτηκε το καινούριο κτίριο το σχολείο έγινε εξαθέσιο. Τώρα είμαστε 97 μαθητές και η κάθε τάξη έχει ένα τμήμα. Η δική μας τάξη έχει 14 μαθητές. Στο διάλειμμα βγαίνουμε σε μια όμορφη αυλή με λίγα δέντρα. Μη νομίζετε ότι είναι μεγάλο το προαύλιο. Εμείς είμαστε λίγοι.
Είμαστε ήσυχα παιδιά δεν τσακωνόμαστε και στα διαλείμματα παίζουμε όλοι μαζί. Συχνά συναντιόμαστε στις κούνιες τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα.
Αυτά τα λίγα πράγματα λοιπόν για το σχολείο και τον τόπο μας. Θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το σχολείο σας, την περιοχή σας, τα ενδιαφέροντα σας αλλά να γνωριστούμε και λίγο καλύτερα μαθαίνοντας τα ονόματά σας. Στείλτε μας και φωτογραφίες σας αν είναι δυνατόν.
Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο γράμμα σας.
                                                                                                                        Με εκτίμηση
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου