Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ;

 
Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσα σκουπίδια πετάς κάθε μέρα; Πλαστικά μπουκάλια, διάφορες χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, μισοφαγωμένα φαγητά ή ηλεκτρικές συσκευές που μολύνουν το περιβάλλον μας; Πού πάνε όλα αυτά τα σκουπίδια;
 
 Εσύ μπορεί να τα ρίχνεις στον κάδο της γειτονιάς σου που αδειάζει κάθε μέρα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εξαφανίζονται ως δια μαγείας !
Στην Ελλάδα παράγουμε περισσότερα από τρία εκατομμύρια τόνους σκουπίδια το χρόνο! Μπορείς να φανταστείς πόσα πολλά είναι αυτά; Αν τα απλώσουμε, μπορούν να καλύψουν άνετα μια περιοχή όπως η Αθήνα!!!
Επιπλέον κάθε παλιά ή άχρηστη ηλεκτρική συσκευή που πετάς στα σκουπίδια επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία σου. Επειδή περιέχουν επικίνδυνα χημικά, μπορούν αυτές οι βλαβερές ουσίες να απορροφηθούν από το έδαφος και να το μολύνουν.
 
Τι κάνεις λοιπόν εσύ για να μειωθούν τα σκουπίδια;
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να πετάμε τα σκουπίδια μας στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Ας τοποθετηθούν σε κάθε πολυκατοικία ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης πλαστικών, αλουμινίου, χαρτιού ή γυαλιού όπως και σε άλλες χώρες. 
 
 Έτσι μια  παλιά ηλεκτρική σκούπα ή κάποια άλλη συσκευή, αντί να καταλήξει στα σκουπίδια θα μπορούσε με την ανακύκλωση να " μεταμορφωθεί" σε ψυγείο ή κινητό!
Τι λες;  Ας κάνουμε ανακύκλωση για ένα καλύτερο μέλλον !
 
Αντωνία Τ. ( Στ΄3).Βασίλης Δ.,  Ανθούλα Κ., Δήμητρα Κ.( Ε1' )  

2 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

πολύ όμορφο... αν σκεφθούμε πόσα δάση καταστρέφονται, πόσο κακό κάνει το πλαστικό... πολύ απαραίτητη είναι η ανακύκλωση!

Ανώνυμος είπε...

τελιο

Δημοσίευση σχολίου