Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη με τη νέα διευθύντρια του σχολείου μας, Κενάνογλου Λεμονιά (μέρος Β΄)



Συστεγαζόμαστε με το 13ο Ειδικό Σχολείο; Αυτό είναι καλό ή κακό; Δημιουργεί προβλήματα;
Όταν υπάρχει έναν ειδικό σχολείο και ένα τμήμα ένταξης όπως έχουμε εμείς όλα τα παιδιά επωφελούνται από τη στάση του σχολείου που σέβεται, αποδέχεται και δεν στιγματίζει τη διαφορά. Άρα πιστεύω ότι μόνο καλό, μεγάλη τύχη και ευκαιρία είναι η συνύπαρξη και γνωριμία με τα παιδιά του 13ου Ειδικού Σχολείου και μια εμπειρία όμως που εσείς τα μικρά παιδιά θα κατανοήσετε όταν μεγαλώσετε, ωριμάσετε και αναστοχαστείτε τα σχολικά σας χρόνια. Πόσο πολύ σημαντικό πράγμα είναι να ζούμε με ανθρώπους που είναι διαφορετικοί, παιδιά με ειδικές, όπως τα λέμε, ικανότητες και όχι ανάγκες. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί και εμείς οι δάσκαλοι και εσείς τα οι μαθητές που ζούμε μαζί με αυτά τα παιδιά.
Γιατί γίνατε δασκάλα; Τι σας αρέσει στο επάγγελμά σας και τι όχι;
Έγινα δασκάλα γιατί απλά αγαπώ πολύ τα παιδιά και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Στο επάγγελμά μου μού αρέσουν όλα. 
Μπορείτε να μας πείτε κάποιες διαφορές του σχολείου όταν ήσασταν εσείς μαθήτρια με το σημερινό σχολείο;
Στα δικά μου τα χρόνια ως μαθήτρια, που έχουν περάσει πάρα πολλά από τότε το σχολικό κτίριο δεν είχε σκάλες, ήταν ισόγειο και πολύ μικρό. Είχαμε ξυλόσομπα και όταν φύσαγε κάπνιζε η αίθουσα. Οι δάσκαλοι ήταν μόνο δύο για 80 παιδιά. Όμως είχαμε μια τεράστια αυλή γεμάτο χορτάρι, είχαμε δέντρα, είχαμε κήπο και καλλιεργούσαμε τα δικά μας κηπευτικά, φυτεύαμε λουλούδια. Η τουαλέτα ήταν έξω από το σχολείο. Το χειμώνα όταν χιόνιζε κρυώναμε. Η αυλή μας ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή που έχετε εσείς τώρα τριακόσια παιδάκια. Το σημερινό σχολείο είναι καινούργιο, μεγάλο, έχει εκσυγχρονιστεί αλλά έχει πολύ πολύ τσιμέντο. 
Πραγματοποιείτε φέτος για πρώτη φορά στο σχολείο μας Έκθεση Βιβλίου; Μιλήστε μας για αυτήν την εκδήλωση;
Την Έκθεση Βιβλίου τη διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνωνσε συνεργασία με εμάς τους δασκάλους. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, ώστε να δίνεται σε εσάς τους μαθητές η ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά και διαφορετικά λογοτεχνικά βιβλία, να τα ανοίξετε, να τα ξεφυλλίσετε, να τα διαβάσετε, να τα αγοράσετε. Να έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ένα συγγραφέα. Έχουμε καλέσει το συγγραφέα Άρη Δημοκίδη. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει.


- Σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη.
- Εγώ σας ευχαριστώ. Θέλω να σας ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή πρόοδο σε εσάς και σε όλους τους μαθητές σας. Να σας ευχαριστήσω για τις προτάσεις που κάνετε μέσα από τους ¨Ντελάληδες του 8ου¨. Διαβάζω την εφημερίδα σας και με βοηθάτε πάρα πολύ στο έργο μου. Θέλω να σας δηλώσω ότι θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας όποτε με χρειαστείτε. 


Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας μας
Ιωάννα Κ./Παναγιώτα Κ. (Ε1΄) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου