Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα αγαπημένα παιδικά τραγούδια της Ε1΄


Στο μάθημα της Γλώσσας συναντήσαμε μια ενότητα που μιλούσε για παιδικά τραγούδια. Γνωρίσαμε και ακούσαμε κάποια παιδικά τραγούδια. Μας άρεσαν και για αυτό αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε εικόνες που μας ¨έρχονταν¨ όταν τα ακούγαμε. Ακόμη γράψαμε κάποια κείμενα για το ποιο τραγούδι άρεσε στον καθένα μας περισσότερο.

Παναγιώτης Αρ. 

Αγγελική Μ.
Το τραγούδι που μου αρέσει περισσότερο είναι το ¨Αν όλα τα παιδιά της Γης¨. Μου αρέσει επειδή σου δίνει  την εντύπωση ότι τα μικρά και αδύναμα παιδιά ξεπερνούν τη διαφορά που έχουν με τα άλλα παιδιά και στήνουν μαζί τους χορό γύρω από τη Γη.
¨Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια κορίτσια, αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό¨ λέει ο ποιητής τότε θα υπήρχε ένα βελάκι που θα κοιτάει πάντα την ειρήνη αφήνοντας τον πόλεμο έξω από τα βλέμματα των ανθρώπων.
Αν όλα ήταν όπως τα λέει ο ποιητής τότε ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός...
Παναγιώτα Κ.

Δήμητρα Κ.
Εμένα μου αρέσει το τραγούδι ¨Αν όλα τα παιδιά της Γης¨ επειδή μιλάει για όλα τα παιδιά της Γης που πιάνουν τα χέρια τους. Μου αρέσει επειδή όλα τα παιδιά της γης πρέπει να είναι φίλοι και ας διαφέρουν από πίστη, φυλή. Ύστερα μου αρέσει που όλα τα παιδιά φωνάζουν τους μεγάλους από τις δουλειές τους και ότι θα ερχόντουσαν πουλιά, λουλούδια και η άνοιξη.
Δήμητρα Κ.

Αλέξανδρος Απ.
Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το ¨Αν όλα τα παιδιά της Γης¨. Αυτό το τραγούδι μου αρέσει γιατί μιλάει για τα παιδιά. Μιλάει για τα παιδιά που φωνάζουν τους μεγάλους και οι μεγάλοι αφήνουν τη δουλειά τους και πάνε στο χορό. 
Αλέξανδρος Απ. 

Χρήστος Δ.
Το τραγούδι που μου αρέσει είναι το ¨Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο¨. Μου αρέσει γιατί μιλάει για τα παιδιά που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, ακόμα και να αλλάξουν τον κόσμο. Όλα αυτά τα κάνουν με το χαμόγελο, την αγάπη και την καρδιά τους.
Παναγιώτης Αρ.


Ιωάννα Κ.
Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι το ¨Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο¨. Μου αρέσει επειδή έχει ωραίους στίχους και ωραία μελωδία. Όταν το ακούω μου έρχονται ωραίες εικόνες στο μυαλό, όμορφα συναισθήματα και κυρίως η ελπίδα ότι τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο. Μακάρι όλα τα παιδιά να ενώναμε τις φωνές μας, όπως λέει το τραγούδι, και να σκορπίζαμε τη στεναχώρια και τη μελαγχολία των μεγάλων.
Αγγελική Μ.

Κώστας Κ.
Το τραγούδι που μου αρέσει είναι το ¨Μια βραδιά στο Πόρτο Λίλι¨. Μου θυμίζει καλοκαίρι, παραλίες με πολλούς φίλους να παίζουμε. Γενικά μου θυμίζει διακοπές και ξεκούραση.
Δέσποινα Κ.

Παναγιώτα Κ.
Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το ¨Μια βραδιά στο Πόρτο Λίλι¨, γιατί έχει ωραία λόγια και μιλάει για φίλους και πως όλοι μαζί αν γινόμασταν φίλοι θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε έναν καλύτερο μέλλον!!!
Ανθούλα Κ.


Δέσποινα Κ.
Μου αρέσει το τραγούδι ¨Μια βραδιά στο Πόρτο Λίλι¨, επειδή έχει ωραίους στίχους, είναι ¨χαλαρό¨ το τραγούδι. Ακούω να παίζουν κιθάρες, βιολιά. Φαντάζομαι με τους φίλους μου να πηγαίνουμε βαρκάδα κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια και μπαλόνια. Μου θυμίζει μια ζεστή, γλυκιά βραδιά.
Βασίλης Δ.

Μελίνα Ατ.
Μου αρέσει το τραγούδι ¨Τα μικρά παιδιά¨ γιατί μου θυμίζει τα χρόνια που ήμουν μικρότερη. Μου αρέσει πιο πολύ η στροφή που λέει:
Μες σε κήπους και χώματα
με λουλούδια ή λάσπη
έναν κόσμο ζουν,
τον πιο όμορφο.
Τα μικρά παιδιά...
Άννα Κ.

Ανθούλα Κ.
Το αγαπημένο μου παιδικό τραγούδι λέγεται ¨Τα μικρά παιδιά¨. Αυτό το τραγούδι μου αρέσει γιατί μου φέρνει μια υπέροχη εικόνα στο μυαλό. Παιδιά να παίζουν, να προσπαθούν να μιλήσουν στα παιχνίδια τους. Περισσότερο μου αρέσει ο στίχος που λέει: ¨Τα μικρά παιδιά που κρατούνε στο χέρι τους σαν τον ήλιο τον χάρτινο τις ελπίδες μας¨, επειδή με γεμίζει με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας.
Μαρίνα Κ.

Μαρίνα Κ.
Το αγαπημένο που παιδικό τραγούδι είναι ¨Τα ψέματα¨, γιατί μιλάει για πράγματα που δεν είναι αληθινά αλλά φανταστικά. Όπως για παράδειγμα λέει ότι ο κουφός ακούει, ότι η κολοκύθα έχει βατράχους κ.ά. Επίσης με αρέσει γιατί έχει πολύ φαντασία και σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα όταν το ακούς.
Ιωάννα Κ.

Ανθούλα Κ.
Το αγαπημένο μου παιδικό τραγούδι είναι ¨Οι δέκα μικροί Ινδιάνοι¨. Μου αρέσει γιατί σου μαθαίνει τους αριθμούς από το 1 έως το 10. Επίσης μου αρέσει η μουσική, ο ρυθμός και οι εικόνες που περιγράφει.
Κώστας Κ.

Βικτώρια Κ.
Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι ¨Ο παλιάτσος¨. Μ΄ αρέσει επειδή έχει πολύ ωραία λόγια και ωραίο ρυθμό. Το τραγούδι μιλάει για έναν παλιάτσο που δεν ήξερε να κάνει τίποτα, αλλά ξέρει να τραγουδάει.
Γιάννης Λ.


Γιάννης Λ.
¨Η καμήλα¨ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια, γιατί η μουσική του είναι ρυθμική και τα λόγια του πολύ ωραία. Αυτό το τραγούδι μιλάει για την καμήλα που της αρέσει να τρώει φύλλα και για κάποιους που πήγαν στην Αίγυπτο και έγιναν φίλοι μαζί της.
Αγγελική Γ. 


Αγγελική Γ. 
Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το ¨Ήταν πέντε, ήταν έξι...¨, επειδή μιλάει για τη ζωή. Είναι ένα συγκινητικό τραγούδι. Το τραγούδι αυτό μου είναι πολύ οικείο, γιατί τα γεγονότα που περιγράφει τα βλέπω και στους συνανθρώπους μου και στην οικογένειά μου. Μπορεί να αγγίξει την ψυχή κάθε ανθρώπου, όπως άγγιξε και τη δική μου.
Χρήστος Δ.

Αγγελική Γ.
Το αγαπημένο μου παιδικό τραγούδι είναι ¨Η μαϊμού¨. Μου αρέσει επειδή μιλάει για μία μαϊμού που είναι ζαβολιάρα. Μου αρέσει επίσης διότι είναι ρυθμική η μουσική του και έχει ωραίους στίχους. Όταν το ακούω μου έρχονται πολλές και διάφορες εικόνες στο μυαλό μου.

Θεοδοσία Γ.


Θεοδοσία Γ.


Βασίλης Δ. 


Άννα Κ. 


 Έρι Γ.

Ραφαήλ Αρ.

1 σχόλια:

Lampros Lampinos είπε...

Τέλειο... συνδυασμός μουσικής και λόγου και ζωγραφικής!!!Τέλειο!

Δημοσίευση σχολίου