Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παραμύθια της Β2΄... συνέχεια


Ας δούμε μερικά ακόμη παραμυθάκια που έγραψε η Β2΄ με τη δασκάλα τους κ. Χριστίνα Γυμνοπούλου...

Το πρώτο έχει τίτλο "Η κακιά μάγισσα και η βασιλοπούλα που έγινε βάτραχος" της Μαρίας Φ. Μιλάει για μια μάγισσα  που αγαπούσε τα χρήματα και για μια βασιλοπούλα που μεταμορφώνεται σε βάτραχο...

Η κακιά μάγισσα και η βασιλοπούλα που έγινε βάτραχος

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πολύ κακιά μάγισσα, που ήθελε να έχει τα πιο πολλά λεφτά. Μια μέρα, η μάγισσα πήγε σε ένα παλάτι που έμενε μια πολύ όμορφη βασιλοπούλα.Την βασιλοπούλα την έλεγαν Μαργαρίτα. Μόλις πήγε εκεί την είδε να κοιμάται. Αμέσως την μεταμόρφωσε σε ένα βάτραχο. Μετά από λίγη ώρα ήρθε ένα βασιλόπουλο. Το βασιλόπουλο ζήτησε από τον βάτραχο ένα μαξιλάρι για να καθίσει.
"Δώσε μου ένα μαξιλάρι σε παρακαλώ" του είπε. Ο βάτραχος του έδειξε από που να το πάρει. Μετά πήρε κι αυτός ένα μαξιλάρι. Τότε έγινε πάλι βασιλοπούλα! Τότε οι δύο νέοι παντρεύτηκαν. Και την μάγισσα την δάγκωσε ένα σκυλί.
Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Μαρία Φ.



Το επόμενο παραμύθι είναι της Δήμητρα Σ. και έχει τίτλο ¨Ο Νικόλας φτιάχνει το διαστημόπλοιό του". Μιλάει για ένα αγοράκι που πραγματοποίησε το όνειρό του... να φτιάξει ένα διαστημόπλοιο από ανακυκλώσιμα υλικά!!!

Ο Νικόλας φτιάχνει το διαστημόπλοιό του

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε μια πόλη της Ελλάδας ένα παιδάκι που τον έλεγαν Νίκο. Ο μικρός Νικόλας αγαπούσε πολύ τις κατασκευές. Ήθελε πολύ να φτιάξει ένα διαστημόπλοιο.
Αποφάσισε λοιπόν να βρει τα υλικά για την κατασκευή του. Κάθε μέρα μετά το σχολείο έβγαινε στη γειτονιά  του και ζητούσε από τους γείτονες να του δώσουν πράγματα που είχαν για πέταμα. Έτσι μάζεψε άδεια πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αλουμινίου, χάρτινες συσκευασίες και άλλα πολλά ανακυκλώσιμα υλικά. Όλοι οι φίλοι του τον κορόιδευαν και του έλεγαν:
"Μα τι θα τις κάνεις όλες αυτές τις παλιατζούρες;".
Ο Νικόλας δεν απαντούσε αλλά συνέχιζε τη δουλειά του. Μετά από πολλές ώρες δουλειάς, πολύ κόπο το διαστημόπλοιο ήταν έτοιμο. Τότε οι φίλοι του Νικόλα, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι όλα αυτά τα άχρηστα πράγματα είχαν μεταμορφωθεί σε μια τόσο ωραία κατασκευή.

Δήμητρα Σ.



Το τελευταίο παραμυθάκι για σήμερα είναι ¨Η περιπέτεια της μικρής Μαρίας¨. Το έγραψε η μαθήτρια Γεωργία Π.
Αναφέρεται σε ένα μικρό κορίτσι που έχασε τους γονείς της και αναγκάζεται να δουλέψει στην πόλη...

Η περιπέτεια της μικρής Μαρίας

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό χωριό ζούσε η μικρή Μαρία με την οικογένειά της. Ήταν πολύ ευτυχισμένοι οικογένεια. Μια μέρα όμως οι γονείς της αρρώστησαν βαριά και πέθαναν.
Έτσι, η μικρή Μαρία αναγκάστηκε να πάει στην πόλη για να βρει δουλειά. Εκεί συνάντησε την κυρία Άννα, η οποία από την πρώτη στιγμή την συμπάθησε πολύ. Την βοήθησε να βρει δουλειά και ένα μικρό σπίτι για να μείνει. Βρήκε δουλειά σε ένα μαγαζί που έφτιαχναν φορέματα. Της άρεσε πολύ αυτή η δουλειά και έτσι σε λίγο καιρό έφτιαχνε δικά της φορέματα.
Με τη βοήθεια της κυρίας Άννας άνοιξε δικό της μαγαζί. Έτσι από μικρό και φτωχό κοριτσάκι η Μαρία έφτασε να γίνει όμορφη κοπέλα με δικό της μαγαζί.
Μετά από χρόνια παντρεύτηκε το γιο της κυρίας Άννας και έτσι βρήκε πάλι μια ευτυχισμένη οικογένεια.
Και έτσι ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. 

Γεωργία Π.

Δήμητρα Γ. / Θεοδοσία Γ. (Ε1΄)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου